Toppbanner Minimer

  

NBBL: Kattem Borettslag får heis

Kattem Borettslag får heis

Beboerne i Kattem borettslag i Trondheim skal etterinstallere heis.

 
Heisen er et pilotprosjekt hvor ca. halvparten av kostnaden dekkes av Husbanken, entreprenør Petter Bakøy AS og heisleverandør Otis Heis AS. Heisen vil bli montert utvendig med tilgang til den enkelte etasje fra P-kjeller til 3. etasje.
 
Til glede for beboerne
Prosjektansvarlige hos Trondheim og Omeign Boligbyggelag (TOBB), Tore Rønning og Einar Stordahl, har jobbet med prosjektet i flere år. De er svært fornøyd med borettslagets beslutning.  
 
- Vi er glad for at andelseierne i Kattem borettslag har valgt å installere heis, og tror dette er et fremtidsrettet tiltak som vil gagne beboerne i blokka i årene som kommer.
 
Flere må få heis
NBBL arbeider aktivt for at flere borettslag og sameier skal få etterinstallert heis. I sitt forslag til revidert nasjonalbudsjett for 2011 ba NBBL blant annet om at regjeringen setter i gang flere forsknings- og pilotprosjekter slik at det er mulig å få på plass flere gode tekniske og økonomiske heisløsninger.
 
- En heis koster to millioner kroner å installere. På toppen av dette kommer driftskostnader. Dette er mye penger for et gjennomsnittlig borettslag. Kan borettslaget få dekket 50 prosent av kostnaden er sjansen mye større for at de sier ja, sier administrerende direktør i NBBL, Thor Eek. Nå mener han myndighetene må komme mye sterkere på banen.
 
- Skal eldre ha en reell mulighet til å bo hjemme så lenge de ønsker, er det avgjørende med en kraftig økning i tilskuddsmidlene. Ni av ti lavblokker mangler heis i en befolkning som blir stadig eldre, påpeker han.
01 juni 2011 - Kategori: Nyheter fra NBBL
Publisert: 1. juni 2011
Tips på e-post | Del på Facebook